Mozy schrapt unlimited backup abonnement

Mozy Online BackupGedwongen door de explosieve stijging van de door haar klanten opgeslagen data, heeft de online backup provider Mozy besloten het onbeperkte abonnement te schrappen. Voortaan zal het standaard abonnement een maximum van 50GB kennen, wie meer data wil backuppen dient daarvoor 2 dollar per 20GB per maand extra te betalen.

De afschaffing van het onbeperkte abonnenment zal slechts een klein aantal gebruikers treffen, aangezien 50GB wel heel veel data is om via een internetverbinding op te slaan.

Overigens kan ik Mozy nog steeds van harte aanbevelen aan particuliere gebruikers die op een eenvoudige manier online hun bestanden willen opslaan. De Mozy software is fantastisch in haar eenvoud en ook met een maximum van 50GB opslagruimte is het tarief van € 4,99 per maand zeer aantrekkelijk. Ga naar de Mozy website voor meer informatie.

2 opmerkingen:

 1. Anoniem3:01 p.m.

  Wow, geen onbeperkt abbonement meer via Mozy .... 't eind van een tijdperk .... voor Mozy dan. KPN levert nog steeds onbeperkte abbonementen voor 5 euri per maand, voor zover ik weet en geheel onbekend ben ik ook niet in deze markt. Verder moet ik ook zeggen dat 50 GB inderdaad veel is, maar zeker niet ongewoon in de particuliere markt met de foto's en muziek bestanden welke allemaal veilig moeten blijven.
  Data groeit en groeit natuurlijk zowat exponentieel en de storage moet dus mee...  Een geinteresseerde lezer met een overgevoelige interesse in backup.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem3:39 p.m.

  KPN Online Backup biedt inderdaad nog onbeperkte opslagruimte aan, en tijdelijk zelfs voor slechts € 2,95 per maand!

  Overigens is de KPN dienst gericht op de Nederlandse zakelijke markt terwijl Mozy wereldwijd een van de grootste aanbieders van online backup voor bedrijven én particulieren is. Je kunt je voorstellen dat de schaal waarop Mozy data opslaat vele malen groter is. Net zoals op de webhostingmarkt is de term 'onbeperkt' een marketingkreet die gelukkig steeds minder wordt gebruikt (écht onbeperkt diensten aanbieden is namelijk niet een haalbaar business model).

  Ik ben echter zeker benieuwd naar de ervaringen van gebruikers van KPN Online Backup!

  BeantwoordenVerwijderen

Nieuwsberichten van Backup Startpagina