Eenvoudige backups met Windows Live OneCare

Windows Live OneCareDe beta test van Microsoft's nieuwe security software is nog in volle gang, maar over een aantal maanden ligt Windows Live OneCare overal in de winkels en is de softwaregigant weer terug op de security software markt. Windows Live OneCare biedt virusbescherming, anti-spyware, firewall en PC tuning software, zoals backup en disk defragmentatie.

De nieuwe backup functionaliteit zorgt ervoor dat het maken van backup kinderspel wordt. In het "Backup and Restore" scherm van OneCare is het eenvoudig om met een zeer handige wizzard een backup te maken of te restoren. OneCare bied geen mogelijkheiden voor online backup, maar het is wel mogelijk om een backup te maken naar een CD, DVD of externe harde schijf.

Backup

De eerste keer dat OneCare Backup and Restore wordt gestart wordt de harde schijf gescanned en een lijst met te backuppen bestanden weergegeven. Indien gewenst kun je ook handmatig folders en bestanden aan de backup toevoegen. Omdat OneCare gebruik maakt van incrementele backups zal na het maken van een volledige backup vervolgbackups veel sneller verlopen aangezien dan alleen nieuwe en gewijzigde bestanden zullen worden toegevoegd aan de backup.

Ook voor het restore proces is een handige wizzard beschikbaar. Indien gewenst kunnen ook alleen specifieke bestanden worden terugggeplaatst.

Restore

Het maken en terugplaatsen van backups is altijd een lastige taak geweest voor Windows gebruikers. Met de introductie van Windows Live OneCare belooft dit een stuk eenvoudiger te worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina