6 gratis online data opslag diensten vergeleken

Extremetech heeft een zestal gratis online data opslagdiensten vergeleken. Voor de vergelijking werden diensten met een web 2.0 tintje vergeleken. Dit betekent dat de traditionele aanbieders van online backup buiten beschouwing werden gelaten. Helaas wordt ook mijn favoriet, Mozy, niet behandeld.

Als u een gebrek aan harde schijfruimte heeft en uw bestanden online wilt opslaan, of als u vanaf verschillende computer op verschillende plaatsen bepaalde bestanden wilt kunnen raadplegen zijn online data opslag diensten erg handig. Als het niet gaat om enorm grote hoeveelheden data hoeft dit veelal niets te kosten, de meeste aanbieders bieden tot 1GB gratis ruimte aan.

Wat helaas ontbreekt aan veel van de besproken diensten is OS integratie, het uploaden dient daarom veelal via de internet browser te worden gedaan. Een utzondering is OmniDrive, met deze dienst kunt u rechtstreeks vanuit de verkenner bestanden uploaden.

5 opmerkingen:

 1. Anoniem12:55 p.m.

  Johan,

  Recentelijk heb ik een aantal van de genoemde backup-toepassingen onder de loep genomen.

  MediaMax beschikt over een windows applicatie waarmee op een veilige manier bestanden automatisch gebackuped kunnen worden naar uw mediamax account. Deze applicatie kunt u downloaden van de website van MediaMax.

  Omnidrive geeft u de mogelijkheid om een windows client te installeren. Na installatie ziet u in de file explorer (verkenner) een virtuele drive Omnidrive verschijnen.

  Een review van MediaMax, Omnidrive, Openomy en Mozy kunt u vinden op mijn website (danga.blogsome.com)onder de categorie "online storage".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je reactie, je website is inderdaad een mooie aanvulling op dit bericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Streamload ofwel mediamax is ernstige problemen door mislukte migraties en service die al geruime tijd niet of nauwelijks functioneert.
  Zie ook
  http://www.techcrunch.com/2007/07/26/streamload-upgrade-goes-very-wrong-some-users-revolt/
  http://www.techcrunch.com/2007/08/07/nirvanix-to-challenge-amazon-s3/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de update over Mediamax! Uit de comments op TechCrunch wordt duidelijk dat het inderdaad een behoorlijk zooitje is daar. Goed om even te de kat uit de boom te kijken en daar geen belangrijke data te plaatsen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem1:47 p.m.

  De beste ervaring heb ik met Dropbox en Sugarsync. Online opslag met sync voor lokale bestanden. Ideaal

  Jan S

  BeantwoordenVerwijderen

Nieuwsberichten van Backup Startpagina