FBTO verzekert digitale inboedel

FBTO verzekert digitale inboedelSinds een tijdje biedt verzekeraar FBTO een online back-up dienst aan, genaamd Digitale Inboedel. Volgens de verzekeringsmaatschappij blijkt namelijk dat veel Nederlanders wel regelmatig back-ups uitvoeren, maar deze opslaan op externe harde schijven, die zich vaak bevinden bij de computer. Bij brand of diefstal ben je dus alsnog je bestanden kwijt.

FBTO meldt dat ze de enige zijn die een dergelijke dienst aanbiedt (ik neem aan dat ze "enige verzekeringsmaatschappij" bedoelen). De bestanden waarvan je een back-up wilt hebben worden dagelijks, wekelijks of maandelijks ge├╝pdate naar een 'digitale box', met een capaciteit van 50 GB. Wanneer je door diefstal, brand of een computercrash je originele bestanden kwijt bent, krijg je toegang tot je back-up en heb je je bestanden weer terug.

Normaal gesproken kost deze back-up je €4,95 per maand, maar je krijgt hem nu ook een jaar gratis bij een inboedelverzekering van FBTO.

Overigens is het grote verschil met de diensten van bijvoorbeeld Mozy dat de FBTO Digitale Inboedel primair een verzekering is en dat betekent dat er sprake moet zijn van een onvoorziene gebeurtenis voordat je bestanden mag terugzetten.

1 opmerking:

  1. Anoniem1:30 p.m.

    De MacOsX variant van deze backup software is ronduit slecht te noemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Nieuwsberichten van Backup Startpagina