Mijn ideale backupmethode

Aangezien het maken van backups niet mijn favoriete bezigheid is, ben ik continu op zoek naar handige nieuwe backupmethodes.
Online backup is zeker voor degenen die beschikken over een breedbandverbinding een zeer goede optie. Het is echter niet de meest goedkope optie, en dat is zeker voor thuisgebruik een belangrijke factor. Graag vertel ik meer over de backupmethode die ik gebruik voor het maken van backups van de gegevens op mijn laptop.

- Maandelijks: Met Microsoft Backup maak ik een backup van alle documenten, favorieten en het outlook.pst en archive.pst. Aangezien dit een bestand van 4 gigabyte oplevert, brand ik dit op een DVD.

- Wekelijks: Voor mijn wekelijkse backup gebruik ik een USB memorystick. Met behulp van SyncbackSE is het een kwestie van de stick in mijn laptop steken en automatisch worden alle documenten (exclusief foto's en muziek) en mijn outlook.pst bestand gesynchroniseerd naar mijn stick. Ik ben zeer tevreden over de werking van SyncbackSE, makkelijker backups maken dan alleen een USB geheugenstick insteken kan volgens mij niet!

Aangezien mijn geheugenstick een beperkte capaciteit heeft kan ik niet mijn muziek, foto's en outlook archief opslaan. Maar omdat ik hier al een maandelijkse backup op DVD van maak kan ik nooit veel kwijtraken. Deze bestanden zijn voor mij ook niet zo belangrijk.

Het grote voordeel van het gebruik van een USB geheugenstick is dat ik deze altijd met me mee kan nemen en op deze manier altijd mijn documenten bij me heb. Indien ik op een openbare computer een nieuw document maak en dit opsla op mijn stick, wordt dit bij thuiskomst automatisch gesynchroniseerd (gekopieerd) met de bestanden in de My Documents folder.

Nieuwsberichten van Backup Startpagina