Mijn ideale backupmethode

Aangezien het maken van backups niet mijn favoriete bezigheid is, ben ik continu op zoek naar handige nieuwe backupmethodes.
Online backup is zeker voor degenen die beschikken over een breedbandverbinding een zeer goede optie. Het is echter niet de meest goedkope optie, en dat is zeker voor thuisgebruik een belangrijke factor. Graag vertel ik meer over de backupmethode die ik gebruik voor het maken van backups van de gegevens op mijn laptop.

- Maandelijks: Met Microsoft Backup maak ik een backup van alle documenten, favorieten en het outlook.pst en archive.pst. Aangezien dit een bestand van 4 gigabyte oplevert, brand ik dit op een DVD.

- Wekelijks: Voor mijn wekelijkse backup gebruik ik een USB memorystick. Met behulp van SyncbackSE is het een kwestie van de stick in mijn laptop steken en automatisch worden alle documenten (exclusief foto's en muziek) en mijn outlook.pst bestand gesynchroniseerd naar mijn stick. Ik ben zeer tevreden over de werking van SyncbackSE, makkelijker backups maken dan alleen een USB geheugenstick insteken kan volgens mij niet!

Aangezien mijn geheugenstick een beperkte capaciteit heeft kan ik niet mijn muziek, foto's en outlook archief opslaan. Maar omdat ik hier al een maandelijkse backup op DVD van maak kan ik nooit veel kwijtraken. Deze bestanden zijn voor mij ook niet zo belangrijk.

Het grote voordeel van het gebruik van een USB geheugenstick is dat ik deze altijd met me mee kan nemen en op deze manier altijd mijn documenten bij me heb. Indien ik op een openbare computer een nieuw document maak en dit opsla op mijn stick, wordt dit bij thuiskomst automatisch gesynchroniseerd (gekopieerd) met de bestanden in de My Documents folder.

4 opmerkingen:

 1. Anoniem9:58 p.m.

  Als je gebruik maakt van hosted exchange dan hoef je je pst bestand niet meer te backuppen, wel zo handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kun je een hosted exchange provider aanraden? Ik ben er wel naar op zoek (geweest), maar volgens mij hebben ze vaak een limiet van zo'n 100MB. Ik wil toch eerder iets van 2GB of meer kwijt kunnen....

  Thx,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na een aantal Hosted Exchange aanbieders geprobeerd kan ik je nu een heel goede aanbevelen :) Ik heb nu een account bij Sherweb die maar liefst 3Gb (!) opslagruimte bieden voor slechts $8,95 (€5,75) per maand! Dit is inclusief ondersteuning van Windows Mobile Push mail, gratis Outlook 2007 of Entourage en Exchange Server 2007 SP1.

  Naast de Hosted Exchange krijg je er gratis Hosted Sharepoint met 100 Mb bij wat super handig is voor de online opslag van Office bestanden.

  Ik heb ook Fasthosts en 1and1 geprobeerd, maar deze bieden minder opslagruimte en 1and1 was nogal traag (de Outlook verbinding viel vaak weg).

  Sherweb gebruikt een speciale anti-spam oplossing van Barracuda Networks. Dit is in het begin wel een beetje wennen, maar na wat instel werk blijft je inbox vrijwel geheel van spam verschoond.

  De Nederlandse aanbieders van Hosted Exchange kun je beter links laten liggen. Ze zijn verschrikkelijk duur en bieden heel weinig opslagruimte. Het mooie van een grote Hosted Exchange mailbox is juist dat je al je mail veilig online kunt opslaan en niet met archive folders hoeft te werken en dat kun je met 100Mb snel vergeten (mijn pst is al bijna 2Gb).

  Overigens werkt Hosted Exchange ook prima met iPhones en IMAP en biedt het een fantastische webmail die bijna net zo goed werkt als Outlook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow! Da's inderdaad een goeie deal... je krijgt er zelfs Outlook 2007 bij.

  Als ik nu ff zoek, staat er voor de Nederlandse aanbieders nu wel 1 bij die 4 GB biedt voor 19 euro (bij de sponsored links pins.nl). 't Is wel een stuk duurder, maar het is in ieder geval betaalbaarder dan ik tot nu toe in NL heb gezien.

  Ik denk dat ik Sherweb idd maar 'ns ga proberen :)

  Bedankt voor de suggestie!

  BeantwoordenVerwijderen

Nieuwsberichten van Backup Startpagina