Maak een backup van uw Outlook .pst bestand

Veel mensen gebruiken Outlook zeer intensief. Er komen dagelijks nieuwe e-mailberichten binnen en er wordt ook regelmatig iets verstuurd. Soms bevatten berichten belangrijke informatie, zoals afspraken of naam- en adresgegevens. In Outlook beheert u bovendien veel meer dan alleen e-mail. Taken, notities, contactpersonen en vooral uw agenda zijn van levensbelang. Wat zou er gebeuren als u al deze gegevens ineens kwijt was? Om dit rampscenario te voorkomen dient u regelmatig een backup te maken van de gegevens in Outlook. In dit artikel leest u hoe u handmatig een backup van uw Outlook .pst bestand kunt maken.

U kunt een handmatige backup van het .PST-bestand van Outlook uitvoeren wanneer u weet welk bestand u moet kopiƫren. Eerst achterhaalt u de locatie van het .PST-bestand. Het pad naar het .PST-bestand is in de meeste gevallen: C:\Documents and Settings\uw\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\, waarbij uw staat voor uw gebruikersnaam op de PC.
Kunt u het zo niet vinden, dan kunt u eventueel via Mijn computer of de Windows Verkenner de opdracht Zoeken gebruiken om het .PST-bestand te lokaliseren. Typ bij zoekcriteria *.PST en selecteer bij Zoeken in de optie Lokale vaste schijven. Zorg dat de opties Systeemmappen doorzoeken en Verborgen bestanden en mappen doorzoeken zijn aangevinkt. U vindt deze via Extra >> Mapopties >> Weergave. De opties staan in de lijst Geavanceerde instellingen.

Een derde mogelijkheid om het .PST-bestand te lokaliseren is als volgt:
  1. Rechtsklik in Outlook op Persoonlijke mappen in de mappenlijst (versie 2000 en XP) of het Navigatiedeelvenster (versie 2003).
  2. Kies de optie Eigenschappen voor Persoonlijke mappen.
  3. Klik in het dialoogvenster op de knop Geavanceerd.
  4. In het venster Persoonlijke mappen ziet u bij het vak Bestandsnaam het volledige pad en de naam van het .PST-bestand.
  5. Selecteer alles in het tekstvak en druk op Ctrl+C om de tekst te kopiƫren naar het Klembord.
  6. Sluit de geopende dialoogvensters via Annuleren.

Het pad naar de .PST bestanden

U kunt Outlook nu sluiten. Op het Windows Klembord staat het pad naar het .PST-bestand.
  1. Kies in Windows Start >> Uitvoeren en plak de tekst in dit vak met Ctrl+V.
  2. Verwijder de naam van het .PST-bestand: druk op End en verwijder met Backspace alles tot de eerste backslash (\).
  3. Klik op OK. Een venster wordt geopend waarin u de inhoud van deze map ziet.
  4. Kopieer alle bestanden, maar met name de .PST-bestanden, naar een veilige locatie.


Update:

Een oplettende lezer attendeerde me op het feit dat het mogelijk is automatisch een backup van het .pst bestand te maken door een invoegtoepassing voor Outlook te gebruiken.

Op de Microsoft website vindt u hier meer informatie over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina