Review SyncBackSE en Allway Sync

In het voorgaande artikel vertelde ik over Microsoft SyncToy. Hoewel ik zeer tevreden ben over de werking en interface van de SyncToy, is altijd interessant om te weten dat er alternatieve programma's bestaan. Hieronder vindt je een korte review van SyncBackSE en Allway Sync.

SyncBackSE
SyncBackSEWat betreft de interface kan dit programma zich zeker meten met de SyncToy, ik moet zelf zeggen dat SyncBackSE er zelfs beter uit ziet dan het Microsoft product. Het uiterlijk sluit namelijk naadloos aan op de andere Windows toepassingen en is overzichtelijk opgebouwd. Het mooie van de interface is dat je eenvoudig kunt switchen van een simpele interface naar een super uitgebreide versie. Hier kun je een uitgebreid arsenaal aan instellingen wijzigen.

De gratis versie heeft net zoals de SyncToy niet de mogelijkheid om automatisch backups te maken. De uitgebreide instelmogelijkheden zijn voor de powerusers heel interessant, maar voor de beginnende gebruiker kan de uitgebreide interface een beetje overweldigend zijn.

Inmiddels ben ik een enthousiast gebruiker van de betaalde versie van SyncBackSE (het programma kost slechts EUR 22,30) en ik heb de SyncToy voorgoed van mijn computer verwijderd.

Rating:

Meer informatie over SyncBackSE.

AllwaySync
AllwaySyncAllway Sync is een simpele tool om bestanden in verschillende mappen te synchroniseren. Deze mappen kunnen op de harde schijf van je computer staan, maar ook op een netwerk schijf of een verwijderbaar medium zoals een usb drive. Voordat het synchroniseren begint wordt een overzicht getoond van de bestanden die zullen worden gewijzigd. Opvallend is dat dit programma wijzigingen in de bestanden bijhoudt aan de hand van een alogaritme in plaats van de computer klok.

De interface doet wat antiek aan en werkt niet zo intuitief, verder heeft het alle noodzakelijke opties aan boord.

AllwaySync is gratis voor persoonlijk gebruik, zakelijke gebruikers dienen voor 20 dollar een licentie aan te schaffen. De betaalde versie van SyncBackSE kost hetzelfde, maar heeft als aantrekkelijke extra de optie om automatisch te synchroniseren.

Rating:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina