Iron Mountain verliest backup tapes van grote klanten

Iron Mountain, een in het maken en restoren van backups gespecialiseerd bedrijf, is de backup tapes van de Long Island Railroad en een andere, grote klant kwijtgeraakt. Volgens Iron Mountain is het onwaarschijnlijk dat de informatie op de tapes illegaal is gebruikt. De politie in New York is een onderzoek gestart.

Volgens het bedrijf is de informatie op de tapes veilig en is het erg onwaarschijnlijk dat criminelen hierin ge├»nteresseerd zouden zijn. Het is volgens Iron Mountain t├ę moeilijk om toegang te krijgen tot de data en deze te lezen, hiervoor is zeer specialistische kennis en geavanceerde apparatuur nodig. Hierbij dient te worden aangetekend dat de betreffende backup drives en bijbehorende software wel gewoon in gespecialiseerde computerwinkels te koop is.

Grote bedrijven maken bewaren hun backup tapes vaak elders dan binnen het bedrijf zodat deze te restoren is in het geval van een ramp waarbij de het gehele bedrijf verloren gaat. Iron Mountain is een vran de grootste in backup bedrijven en haalt en brengt jaarlijks meer dan 5 miljoen keer backup tapes.

Via TGDaily

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina