BackupAgent ontvangt TechnoPartner Label

BackupAgent Online BackupBackupAgent, het in online back-upsoftware gespecialiseerde bedrijf uit Delft, heeft op 15 mei 2006 het Technopartner label ontvangen. Technostarters kunnen hun financiering vaak moeilijk rondkrijgen. Door het TechnoPartner Label krijgen de ideeën van deze starters toch een kans. Het Label vermindert het risico voor banken en vergroot de financieringsmogelijkheden voor technostarters. TechnoPartner is een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Roland Sars richtte eind 2002 met Robbert van Geldrop en Paul de Grijp BackupAgent op. Beide heren zijn van start gegaan met veel vertrouwen en geloof in het product. Ze wilden een bedrijf opstarten dat op een gebruikersvriendelijke en makkelijke manier back-ups maakt van bestanden over het internet.

In speciaal ontwikkelde online backup software selecteert de klant van welke bestanden een back-up gemaakt moet worden en met welke frequentie. De software doet de rest. Alle geselecteerde data gaat met de gekozen frequentie over het internet naar een veilige externe locatie.

Omdat de bestanden via internet verstuurd worden is veiligheid een cruciaal onderdeel van het product. BackupAgent heeft nauw samengewerkt met de TUDelft en veel tijd en geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van een veilige oplossing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina