Wat is de ideale flash drive?

Imation PivotUit een Europees onderzoek van Imation naar het gebruik van Flash Drives, blijkt dat Flash Drives vooral worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Flash Drives lenen zich dan ook uitstekend voor het overzetten van bestanden, zoals Powerpoint-presentaties, software en aansturingssoftware. Maar zoals iedereen weet, wordt de Flash Drive ook gebruikt voor ‘gevoelige’ informatie. Helaas komen ze wel eens terecht bij een andere dan de rechtmatige eigenaar. Betrouwbare beveiliging is dan ook een van de meest belangrijke eigenschappen van een Flash Drive, zo blijkt uit onderzoek.

Naast betrouwbaarheid, speelt ook het ontwerp van de Flash Drive een grote rol voor de (zakelijke) gebruiker. Hij moet vooral klein zijn. Zwenkkapjes maken Flash Drives populair, omdat losse kapjes kwijt raken. Op zich is dat niet verwonderlijk, want uit onderzoek blijkt dat Flash Drives veelvuldig worden gebruikt: Maar liefst 65 procent van de respondenten stopt de USB-stick dagelijks in de computer. Met zulk frequent gebruik, is de kans op verlies van het kapje vrij groot, waardoor de USB-stekker beschadigd kan raken. Imation heeft hierop ingespeeld door het kapje vast onderdeel te maken van de behuizing van de Flash Drive.

Imation heeft naar eigen zeggen de ideale flash drive ontwikkeld, de onlangs geïntroduceerde Imation Pivot Flash Drive voldoet aan alle hierboven genoemde eisen. Bij de Pivot Flash Drive draait alles om veiligheid. Deze flash drive heeft een speciale chip waarmee data versleuteld wordt opgeslagen. Het ingebouwde zwenkkapje raak je pas kwijt zodra je de hele flash drive verliest :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina