Toptien meest bizarre dataverliesverhalen

Onder het motto 'ook met onzinverhalen kun je in de publiciteit komen' heeft het Engelse bedrijf Ontrack Data Recovery een persbericht uitgegeven met daarin een toptien van de meest bizarre dataverliesverhalen van het afgelopen jaar.
  1. In de hoop waardevolle bedrijfsinformatie te vinden, haalde een klant van Ontrack een oude laptop uit een pakhuis waar deze 10 jaar lang was opgeslagen. Na het openen van de laptop vonden de medewerkers van Ontrack honderden dode en levende kakkerlakken.
  2. Een gefrustreerde schrijver viel zijn computer aan met een hamer, de afdruk van de hamer was bij aankomst bij Ontrack duidelijk op de harde schijf te zien.
  3. Baseball scouts gebruikten hun laptop voor het verzamelen van gegevens van veelbelovende spelers. Toen tijdens vervoer één van de laptops beschadigd raakte diende deze te worden hersteld om de waardevolle informatie terug te halen.
  4. Toen de systeembeheerders een multi-drive RAID setup wilde herstellen, ontdekten ze dat één van de schijven ontbrak. Deze werd gevonden in een vuilnisbak, maar was in lijn met het bedrijfsbeleid doorboord om zo de schijf onleesbaar te maken.
  5. Een klokkenmaker werd op tijd gered doordat Ontrack voor het begin van een belangrijke beurs zijn data herstelde.
  6. Halverwege een desperate actie om zijn data te herstellen bedacht een man zich dat het toch te moeilijk was en stuurde zijn compleet gedemonteerde harde schijf in een envelop naar Ontrack.
  7. Een rondslingerende memory stick werd door een hond aangezien voor een botje om op te kauwen.
  8. Een man wiste per ongeluk alle babyfoto's van kind, zijn vrouw gaf aan dat indien de foto's niet konden worden hersteld, zij echtscheiding zou aanvragen.
  9. Een vrouw liet een pot van aardewerk op haar laptop vallen (bovenop de harde schijf) en daarmee vernietigde ze een boek waar ze vijf jaar lang aan had gewerkt.
  10. Een student verloor zijn scriptie toen een kapotte voeding zijn laptop onder hoogstroom zette en daarmee zijn USB flash drive ernstig beschadigde.
Goed, genoeg onzin en sluikreclame voor vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina