Tom's hardware vergelijkt externe harde schijven

Maxtor Lacie externe harde schijvenOp Tom's Hardware is een vergelijkende test te vinden waarin de LaCie Big Disk Extreme 1TB en de Maxtor OneTouch III Turbo External 1TB harde schijven worden vergeleken.

Dit zijn de eerste externe harde schijven met de enorme opslag capaciteit van 1 Terrabyte. Aangezien harde schijven van deze omvang nog niet bestaan, maken beide producten gebruik van een tweetal 500 gigabyte harde schijven. Deze worden met behulp van een RAID 0 verbinding aan elkaar gekoppeld waardoor enorm hoge lees- en schrijfsnelheden worden behaald.
Hoewel de hoge snelheid van RAID 0 aantrekkelijk lijkt, dient te worden gerealiseerd dat indien één van de twee schijven de geest geeft alle data verloren gaat. De Maxtor schijf biedt daarom ook de mogelijkheid om het veel veiligere RAID 1 te gebruiken, dit betekent echter wel dat de totale opslagruimte wordt gehalveerd.

Maxtor levert zijn externe harde schijf met zeer goede software waarmee eenvoudig backups van belangrijke data kunnen worden gemaakt. Helaas is het niet mogelijk om een image te maken voor een exacte kopie van de gehele schijf.

Wat betreft de snelheid zijn de beide producten in evenwicht, de Maxtor drive wordt echter met betere software geleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina