XS4ALL introduceert webdisk beta dienst

XS4ALL WebdiskInternetprovider XS4ALL lanceert de in beta stadium verkerende dienst Webdisk. Met deze service kunnen gebruikers hun 200 MB schijfruimte bij XS4ALL op dezelfde manier benaderen als de bestanden op hun computer.

De schijfruimte verschijnt als extra schijf op de computer van de abonnee. Het verschil tussen de lokale schijven en de Webdisk is dat de bestanden centraal worden opgeslagen op de server van XS4ALL. Bestanden online zetten en er vanaf verschillende locaties aan werken, wordt hierdoor makkelijker.

De schijfruimte van gebruikers is privé, met uitzondering van de WWW-map. In dit publieke gedeelte kunnen gebruikers desgewenst bestanden plaatsen die door iedereen gezien kunnen worden, zoals een homepage of foto's.

Het privé-gedeelte is beveiligd met de loginnaam en het wachtwoord. Het plaatsen van bestanden op de Webdisk vindt altijd versleuteld plaats. Ook het wachtwoord wordt versleuteld verstuurd. Dit maakt de privé-omgeving ideaal om bijvoorbeeld een agenda, bookmarks, adresboek, CV of een scan van het paspoort centraal te bewaren. Webdisk is ook geschikt om back-ups van belangrijke bestanden neer te zetten, hoewel een gespecialiseerd back-up programma hier uiteraard beter voor geschikt is.

Door Webdisk wordt de schijfruimte een centrale opslagplaats. Vanaf verschillende computers kunnen gebruikers hetzelfde document benaderen en bewerken.

Apple gebruikers kennen een dergelijk systeem overigens al langer, het .Mac abonnement biedt met iDisk 1GB opslagruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina