Mozy: Gratis 2 Gigabyte Remote Backup

Mozy gratis online backupHet moet niet veel gekker worden... Vorige week schreef ik nog over de actie waarbij Mamut gratis 500 megabyte online backup ruimte ter beschikking stelde, nu heb ik een dienst gevonden die maar liefst 2 gigabyte gratis remote backup ruimte weggeeft!

Bij Mozy, een dienst van Berkely Data Systems die zoals alle moderne webdiensten nog in beta-stadium verkeert, kun je gratis 2 gigabyte remote backup ruimte aanvragen.
Zoals een echte web 2.0 dienst betaamt, zien de website en het backup programma er gelikt uit. Ik weet dat dit nog geen garantie voor een goede backup dienst is, maar ik ben blij dat ik het ontzettend lelijke backup programma van Mamut heb kunnen verwijderen :)

Het enige wat je voor het aanvragen van de gratis remote backup ruimte hoeft te doen is een geldig e-mail adres op te geven en een aantal vragen van een survey te beantwoorden. Mozy stelt dat ze hun dienst gratis kunnen aanbieden omdat ze af en toe commerciƫle e-mails van partners versturen. Gelukkig heeft vrijwel iedereen een backup hotmail adres waar keurig alle spam in wordt opgevangen. (Geef dus niet je 'echte' e-mail adres op!)

Ik heb de dienst uiteraard geprobeerd, en ik ben zeer onder de indruk! Uiteraard is deze dienst niet voor zakelijk gebruik geschikt, maar voor persoonlijk gebruik is dit echt een uitkomst!

Nieuwsberichten van Backup Startpagina