NRC (digi-) beet begrijpt er niets data backup

Via Noviolog kwam ik terecht bij een artikel op de NRC Handelsblad website dat gaat over de beperkte houdbaarheid van zelfgebrande CD's. Overigens heb ik op mijn weblog vorige week al aandacht geschonken aan dit door IBM uitgevoerde onderzoek, maar daar gaat het hier niet om.

Bij het lezen van het artikel van Herbert Blankestijn ergerde ik me nogal aan het overduidelijke gebrek aan backup kennis van de auteur. In zijn artikel geeft hij volstrekt waardeloze adviezen zoals het gebruik van DVD's als backup medium (alsof die langer meegaan dan CD's), en het gebruik van de gratis dienst MediaMax Streamload (deze dienst is totaal ongeschikt voor de backup van databestanden).

De tip om een externe harde schijf aan te schaffen is overigens niet verkeerd, alleen vergeet hij daarbij te vertellen hoe je het makkelijkste je gegevens daar naartoe kunt backuppen. Zelf gebruik ik SyncBackSE, dat geheel automatisch de gegevens synchroniseert.
Wie zich aan de tips in de voorafgaande drie alinea's houdt kan praktisch gesproken geen data meer verliezen. Behalve dan de bestanden waarvan nog geen backup is gemaakt. Schrijf dus zo vaak mogelijk nieuw materiaal naar de reserveschijf en naar Streamload.

Vergeet alstublieft dit advies waarmee hij zijn artikel afsluit en gebruik een 'echte' online backup dienst zoals Backup-Connect, MKBackup of indien je minder dan 2 GB wilt opslaan de gratis dienst Mozy. Daarbij kun je met een externe harde schijf en SyncBackupSE regelmatig een lokale backup maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina