IBM: zelfgebrande CD's en DVD's beperkt houdbaar

IBM Duitsland heeft een onderzoek uitgevoerd naar de houdbaarheid van zelfgebrande CD's en DVD's en is tot de conclusie gekomen dat het slecht gesteld is met die houdbaarheid.

Volgens Kurt Gerecke, werkzaam als researcher voor IBM Duitsland, moet de gebruiker er van uitgaan dat zijn zelfgebrande schijfjes een maximale levensduur van 5 jaar hebben. Geperste CD's en DVD's, die u kant en klaar in de winkel koopt dus, hebben volgens Gerecke een langere levensduur.

Vooral bij goedkope schijfjes zoals die bijvoorbeeld bij de Aldi in grote hoeveelheden worden aangeboden dient de gebruiker voorzichtig te zijn. Zij hebben volgens Gerecke een levensduur van 2 tot 2,5 jaar. Naarmate de CD's en DVD's duurder worden, door de betere materialen die voor de productie worden gebruikt, kan die levensduur worden verlengd naar zo'n 5 jaar.

Het advies van Gerecke is dan ook op backups niet te lang op CD of DVD te bewaren. Welk medium dan wel geschikt is voor het bewaren van een backup? Daar heeft Gerecke niet echt een antwoord op want ook harde schijven, flash-geheugen en USB-sticks hebben volgens hem geen eeuwige levensduur.

Bron: Breekpunt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina