Durfkapitaal voor BackupAgent.nl

BackupAgent.nl, aanbieder van online opslagruimte, ontvangt een durfkapitaal van Paul van Keep, mede-oprichter van Exact Software. Hoe groot de externe kapitaalinjectie is, houdt directeur Roland Sars voor zich. "Maar het stelt ons in staat om sneller product te ontwikkelen en in het volgende kwartaal de markt actiever te gaan bewerken."

BackupAgent.nl is in 2003 opgericht door drie, toen nog, studenten van de TU Delft. Sinds die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met nu tien man in dienst. Het durfgeld van Van Keep is mede aangewend om drie nieuwe werknemers aan te trekken.

Tegen een vaste vergoeding per maand biedt BackupAgent externe opslagruimte aan kleine en grotere ondernemingen. "Dat varieert van 100 megabyte tot 100 gigabyte". Over de prijstelling kan Sars geen exacte uitspraken doen. Zijn bedrijf werkt enkel met wederverkopers zoals InterNLnet, Acal Nederland en Surfnet. "wij zijn primair een softwarebedrijf, partners doen de wederverkoop. Hun prijs ligt ruwweg tussen de 10 en 15 euro per maand."

Gebruikers van de opslagdienst downloaden een klein computerprogramma, software om de lokale computer te synchroniseren met een externe server. Vervolgens stellen ze in wanneer welke bestanden naar de externe locatie gekopieerd moeten worden.

Het bedrijf richt zich louter op de zakelijke markt. Ondanks de toename van de gemiddelde bandbreedte bij consumenten en behoefte aan veilige opslag van gegevens is BackupAgent niet van plan een consumentendienst te bieden. Voor consumenten zijn overigens goede (al dan niet gratis) alternatieven beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina