Nog meer gratis online backup diensten

Gratis online backupIk wil nog even kort terugkomen op mijn post over de gratis online backup dienst Mozy, die maar liefst 2 gigabyte aan remote data oplag ter beschikking stelt.

Na enig onderzoek heb ik een tweetal interessante posts gevonden over alternatieve diensten.

Enginerd schrijft over Mozy, maar ook over AllMyData, Openomy, Streamload en eSnips.

Op Mashable is een interessante post te lezen over Openomy, OmniDrive en AllMyData.

Overigens ben ik nog steeds zeer tevreden over Mozy, het programma werkt absoluut vlekkeloos. Na een nachtje uploaden staan al mijn belangrijke bestanden veilig opgeslagen, in de toekomst worden differentiële backups gemaakt zodat alleen nieuwe en gewijzigde bestanden worden worden geupload.
Ik heb mijn data met de 448-bit Blowfish encryptie beveiligd zodat hackers mijn bestanden nooit kunnen lezen. Overigens is het ook mogelijk om een eigen key in te voeren, zodat ook Mozy je data niet kan lezen, ik ben er echter nog niet achter hoe ik zelf een goede 448-bit key kan genereren. Tips, iemand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina