Online backup oplossingen

Eerlijk gezegd heb ik er zelf nog niet veel ervaring mee, maar online backup diensten zijn ‘hot’. Op http://backup.startpagina.nl staan een groot aantal aanbieders van online backup en ik denk dat het eens tijd wordt om een vergelijkende test te doen.

Ik heb al kort kennisgemaakt met http://www.backupagent.nl en dat is me absoluut goed bevallen. Hoewel de website een beetje klungelig overkomt (met bijvoorbeeld nieuws dat allang geen nieuws meer is), ziet het te installeren programma er heel goed uit en het werkt ook zeer intuïtief.

Een andere aanbieder die genoemd wordt op http://backup.startpagina.nl is MKBackup, het lijkt erop dat hierbij van andere software gebruik wordt gemaakt aangezien hun pakket op Java is gebaseerd. Bij nader onderzoek blijkt dat de meeste aanbieders een vergelijkbaar softwarepakket gebruiken, zouden dit allemaal resellers zijn of is er maar één echt goed pakket op de markt?

Graag zou ik een uitgebreide review willen schrijven over één of meerdere online backup oplossingen en ik verzoek daarom aanbieders die hun software willen aanbieden om te testen in het reactieformulier hun contactgegevens achter te laten (deze zullen niet publiek gemaakt worden aangezien alle reacties eerst in een moderatie queue terechtkomen).

Alvast bedankt voor de medewerking!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina