Microsoft koopt FolderShare

Een van de bekendste aanbieders van online storage is Xdrive. Hier kun je voor 10 dollar per maand 5 Gigabyte aan data plaatsen. Onlangs is Xdrive gekocht door de AOL (een grote amerikaanse internetprovider).

Microsoft vond kennelijk dat ze hierbij niet konden achterblijven en heeft nu FolderShare gekocht (zie persbericht). Het mooie van FolderShare is dat het niet nodig is om te betalen voor opslag op een andere locatie, je kunt namelijk gewoon gebruik maken van een willekeurig apparaat op een willekeurige locatie (zolang er maar een netwerk verbinding bestaat).

Ik denk dat in deze markt binnenkort nog een behoorlijke strijd zal losbarsten , aangezien er alom geruchten zijn dat ook Google zich in de online data opslagmarkt wil gaan mengen.

Overigens bevestigt dit voor mij een trend die gaande is in de backup markt. Het periodiek maken van backups begint uit de mode te raken. Synchronisatie van bestanden is de toekomst. Ik heb hierover al eerder geschreven in mijn review van SyncbackSE en de post waarin ik mijn backup plan beschrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina