Handig: portable backup voor foto's

Portable backupOp de website van ComputerWorld staat vandaag een review van een handig apparaatje: de Digital Foci Picture Porter.

Met het stijgende aantal megapixels dat de digitale camera's vandaag de dag foto's kunnen opslaan, stijgt ook de behoefte aan ruime opslagmogelijkheden. Helaas zijn de geheugenkaartjes zoals CF en MMC nogal duur en over het algemeen niet te verkrijgen in formaten groter dan 2 gigabyte.

De Digital Foci Picture Porter is voor (semi-) professionele fotografen die veel opslagruimte nodig hebben een uitkomst. In feite betreft het gewoon een iPod Video met ingebouwde lezer voor geheugenkaartjes (CF I/II, MD, SM, xD, MMC, SD Card, miniSD, Memory Stick, MS PRO, MS Duo en MS PRO Duo om precies te zijn).

Ondanks het gebruiksgemak en veelzijdigheid is de Digital Foci Picture Porter helaas veel te duur. 399 dollar voor de 20 gigabyte versie is alleen voor professionals weggelegd. Thuisgebruikers kunnen beter uitkijken naar een oplosing in de vorm van een combinatie iPod Video / geheugenkaart adapter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina