Backup- en antivirussoftware populair doelwit hackers

Backup- en antivirussoftware worden een steeds populairder doelwit voor hackers, net als databases en toepassingen zoals mediaspelers. Dat constateert het SANS Institute in zijn kwartaaloverzicht van de twintig grootste externe bedreigingen voor computersystemen van dit moment.

Volgens het SANS Institute zijn deze toepassingen onbegrijpelijk slecht beveiligd. "We zitten nu eigenlijk weer op het niveau van zes jaar geleden, toen de hele wereld over Microsoft heenviel vanwege de staat van beveiliging van zijn besturingssysteem", verklaarde directeur Alan Paller tegenover de Financial Times. Paller vindt dat met name bij antivirus- en backupsoftware een kwalijke zaak, omdat dergelijke software aangeschaft wordt om computers en de gegevens daarop te beschermen.
Hij vreest dat het de betrokken leveranciers evenveel tijd als Microsoft zal kosten om een consistent beveiligingsprogramma voor hun producten op te tuigen. Dat betekent dat pc's nog zeker vier jaar via toepassingen kwetsbaar zullen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwsberichten van Backup Startpagina